Welke mbo-opleiding biedt de meeste kans op een baan?

Gepost op: 18 juli 2017

Wilt u weten met welke mbo-opleiding uw zoon of dochter de meeste kans op een baan heeft? Met de onderstaande mbo-opleidingen hebben studenten volgens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de meeste kans op een stage en (leer)baan.


1. Aankomend medewerker grondoptreden (mbo 2 - bol) Met deze opleiding kan uw zoon of dochter aan het werk bij de Koninklijke Landmacht. Hij of zij voert allerlei militaire taken uit, zoals het voeren van patrouilles en controles, het onklaar maken van munitie, optreden bij rampen en het onderhouden van militaire voertuigen. 


2. Eerste verkoper (mbo 3 - bol) Deze studie leidt op tot een baan in de detail- of groothandel. Een eerste verkoper stuurt een groep verkoopmedewerkers aan en zorgt ervoor dat de voorraden op orde zijn en de winkel er representatief uitziet. Het analyseren van en vergaderen over verkoopcijfers behoort ook tot de taken. 


3. Gezel schilder (mbo 3 - bol) De mbo-opleiding gezel schilder is veelzijdig. Uw zoon of dochter leert niet alleen schilderen, maar ook behangen, decoreren en glaszetten. Hij of zij kan gaan werken bij een bouwbedrijf, onderhoudsbedrijf, interieurbouwer of als zelfstandig klusser aan de slag. 


4. Logistiek medewerker (mbo 2 - bol) Na deze opleiding is uw kind verantwoordelijk voor de overslag, opslag en distributie van goederen. Inladen, uitladen, orderpicken, inventariseren, verzendklaar maken van bestellingen en het bijhouden van de administratie behoren tot het takenpakket van een logistiek medewerker. 


5. Applicatie- en mediaontwikkelaar (mbo 3 - bbl) Werk als applicatie- en mediaontwikkelaar doet een sterk beroep op probleemoplossende en analytische vaardigheden. Een ontwikkelaar heeft grondige kennis van besturingssystemen en test applicaties voordat zij op de markt komen voor gebruikers. Een creatief en uitdagend beroep.


6. Medewerker teelt (mbo 2 - bbl) Op de opleiding Medewerker teelt zal uw zoon of dochter alles leren over de teelt van bloemen en planten. Het zaaien, planten, poten, verzorgen en oogsten van gewassen behoren tot het takenpakket van een medewerker teelt. Ook weet hij of zij alles over plantziektes. 


7. Mbo-verpleegkundige (mbo 4 - bbl) In de zorg zijn altijd handen nodig. Wie de studie Mbo-verpleegkundige heeft gevolgd, kan geheel zelfstandig bepalen welke zorg iemand nodig heeft, een zorgplan opstellen en verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals het toedienen van medicijnen en aanleggen van een sonde. Uw zoon of dochter zal met veel verschillende mensen werken: ouderen, kinderen, zwangere vrouwen of mensen met een verstandelijke handicap of psychische ziekte.


8. Medewerker steriele medische hulpmiddelen (mbo 3 - bbl) Wederom een studie die opleidt voor een baan in de gezondheidszorg. Op de opleiding leren studenten alles over het reinigen, desinfecteren en steriliseren van medische hulpmiddelen en apparatuur. Het controleren van de technische staat van instrumenten en bijhouden van voorraden behoort eveneens tot de werkzaamheden. 


Bron: SBB Barometer april 2017  https://www.s-bb.nl/publicaties/sbb-barometer/barometer-april-2017

Tip: kijk op ROC Kop van Noord Holland te Alkmaar voor een regionaal opleidingscentrum op mbo niveau.

Delen

Recente artikelen


Categorie├źn


Archief