Autorijles nemen

Gepost op: 10 januari 2018

Hoe begin je nou eigenlijk met autorijles? 

Beginnen met autorijles is al spannend, de één kijkt er al jaren naar uit en kan niet wachten om te beginnen, de ander kijkt er enorm tegenop en weer een ander wacht misschien liever een paar jaar om te beginnen. Misschien heb je al wat ervaring omdat je stiekem mocht oefenen bij een bekende of familielid, of misschien heb je nog geen idee wat een koppeling doet. Ieder mens is anders, iedere rijschool is anders, hoe zit jij in elkaar en welke rijschool past dan bij jou


Waar moet je rijles nemen? Zo zoek je de juiste rijschool

 

 

Volgens de laatste cijfers telde Nederland begin 2016 7.979 rijscholen, dat zijn er heel veel om uit te kiezen. Het is belangrijk om voor je eerste autorijles niet de eerste de beste rijschool aan te nemen. Zoek uit welke verschillende rijscholen er zijn, maar nog belangrijker, zoek uit wat voor bestuurder je bent. In je omgeving zijn ongetwijfeld ook veel ervaringexperts.  Vraag eens in je vriendenkring bij welke rijschool iedereen autorijles heeft en wat zijn de ervaringen? Het is belangrijk dat je op je gemak bent bij je rijinstructeur. Je hoort wel eens dat mensen zich opgejaagd voelen door hun instructeur, dat de instructeur bot is, ze op de huid zit dat het allemaal niet snel genoeg gaat. Laat jou dat niet gebeuren! Het is belangrijk dat je vertrouwen krijgt achter het stuur, een instructeur moet je dat vertrouwen ook kunnen geven. 


Maar wat mag dat dan allemaal gaan kosten?

Natuurlijk spelen de kosten van autorijles ook een rol. Wie gaat het voor je betalen? Ben je dat zelf of heb je iemand die het voor je gaat betalen? Het is fijn als je de laagste prijs voor een autorijles betaald, maar onthoud dat het nog belangrijker is dat jij een goed gevoel bij je autorijles hebt. Soms betaal je dan dus iets meer voor een rijschool dan je eigenlijk zou willen, maar wanneer jij je op je gemak voelt, gaat het autorijden ook prettiger en op die manier zul je sneller slagen voor je rijexamen.


Ben je bang? Wees niet bang!

 

Het is echt niet erg als je rijangst hebt, het is dan ook heel dapper als je wel besluit om autorijles te gaan nemen. Die stap heb je dan in ieder geval al gezet! Er zijn speciale rijscholen die gespecialiseerd zijn in autorijles geven aan mensen met rijangst. Deze rijopleiding in stappen geeft je extra begeleiding in je autorijlessen en geeft je extra voorbereiding op je rijexamen.  Een goed begin is het halve werk!

Geinteresseerd in autorijles in en nabij Zwolle? Kijk dan eens op Energy Traffic Education.

Delen

Recente artikelen


Categorieën


Archief