Jobcoaching

Gepost op: 11 april 2018

Een jobcoach als extra steuntje in de rug

We moeten met zijn allen een behoorlijke tijd van ons leven werken, sommige mensen weten precies wat ze leuk vinden om te doen, anderen zijn nog wat zoekende. Het is natuurlijk mogelijk dat je je hele werkende leven bij dezelfde werkgever in dienst blijft, maar tegenwoordig komt dat steeds minder vaak voor. Sommige mensen krijgen door reorganisatie ontslag, of het contract word niet verlangt. Het kan ook zijn dat je werkgever je nog wel jaren in dienst zou willen hebben, maar dat je het zelf niet meer zo ziet zitten. Jobcoaching kan in alle gevallen een uitkomst bieden. 

Een werkgever die blij met je is zal er alles aan willen doen om je te behouden, een jobcoach kan je helpen om te kijken wat er op de werkvloer kan veranderen zodat jij bij je baan blijft. Dat is een win-win situatie voor iedereen, je werkgever blij, en jij hoeft niet op zoek naar een nieuwe baan. Samen met een jobcoach kijk je naar je competenties, waar je persoonlijke groei kan zitten en hoe je balans op je werk kunt vinden. Waar ligt het aan dat je geen zin meer hebt om naar je werk te gaan? Hoe kan dat veranderen en wat is daarvoor de oplossing. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het na die gesprekken blijkt dat je toch toe bent aan een carrière switch, ook daar kan een jobcoach je dan bij helpen. Waar ligt je interesse en waar ben je goed in, van daaruit ga je kijken welke baan dan bij je zou passen en wat je daarvoor nodig hebt. In welke situatie ook zit, het is de taak van een jobcoach om te zorgen dat jij weer zin in werk krijgt, wanneer je met tegenzin naar het werk gaat heeft niemand daar wat aan, en het is nooit verkeerd om daar hulp bij in te schakelen.  

Ook jobcoaching voor studenten

Kinderen moeten steeds vroeger kiezen wat ze willen worden, terwijl veel volwassenen dat nog niet eens weten. Wanneer je van het MBO af komt ben je op zijn jongst 16 jaar oud, en dan moet je dus al een keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding. Kiezen wat je de rest van je leven zou willen doen is op die leeftijd heel lastig. Jobcoaching kan ook hier een uitkomst bieden. Samen kunnen jullie ook kijken naar waar je interesses liggen en wat je talenten zijn, en aan de hand daarvan kunnen jullie dan kijken welke opleidingen daar bij passen. Een jobcoach van LeekerweideGroep kan iedereen begeleiden naar een mooie werktoekomst.

Delen

Recente artikelen


Categorieën


Archief